Blog - Najnowsze

2016-04-29 / Behind the scene

Był już koniec listopada, ale wciąż brakowało śniegu. Z gór spłynął niecierpliwy halny - ogrzewał powietrze i zdzierał czapki z głów. Przepasałem rzemieniem płócienną bluzę i poprawiłem kaptur, który targany gwałtownymi podmuchami zsuwał się na plecy.


2016-04-18 / Szef kuchni poleca

Coraz cieplej, coraz więcej słońca i zieleni. Słowem: wiosna. Jak wygląda – wszyscy wiemy, ale jak smakuje? Odpowiedź zna Dariusz Wójcicki, szef kuchni w Restauracji Grand Sal.


2016-03-18 / Z życia firmy

Z okazji Świąt Wielkanocnych serdecznie zachęcamy do wysyłania życzeń za pomocą serwisu Kopalni. W zakładce Wyślij kartkę umieściliśmy naszą świąteczną propozycję. Zamiast tradycyjnej, wyślij e-kartkę!


2016-03-08 / Behind the scene

Dymitr z Goraja, zwany też Dymitrem z Klecia, podskarbi królewski wyglądał na zdenerwowanego. Przemierzał komnatę wielkimi krokami, od okna do ściany i z powrotem. – Wasza miłość, spocznijcie nieco – podsunąłem mu krzesło. Machnął tylko ręką i zmienił trasę, która wiodła teraz od ściany do drzwi......


2016-03-04 / Behind the scene

Zapraszamy Was w podróż do przeszłości, w głąb dziejów Kopalni Soli „Wieliczka”. Przewodnikiem będzie Herodot, oczywiście nie ten starożytny, brodaty historyk z Halikarnasu, lecz postać całkowicie fikcyjna. „Wskrzesi” on dla Was minione czasy, ze sporą dozą swobody, by pokazać zupełnie inne oblicze historii.





Serwis internetowy „Kopalnia Soli „Wieliczka” wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Zastrzeżenia Prawne.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia